Shortlease is goed te omschrijven als ‘flexibele mobiliteit’.

Met shortlease leaset u voor een periode van 1 tot 12 maanden een bedrijfswagen. U betaalt een afgesproken maandbedrag inclusief een bepaald aantal vrije kilometers. Zo krijgt u de flexibiliteit van een huurauto, maar wel met alle faciliteiten van een leaseauto. Een shortlease overeenkomst bevindt zich qua termijn dus tussen een huurovereenkomst en een leasecontract in en combineert hiermee het gunstige prijsniveau van een leasecontract met de flexibiliteit in looptijd van een huurovereenkomst.

Shortlease is onder andere geschikt voor:

  • Heeft u een project aangenomen, maar wilt u uw wagenpark niet uitbreiden? Het shortleasen van een bedrijfswagen zorgt voor flexibiliteit.
  • U bent startende ondernemer of ZZP-er. De inkomsten zijn nog onzeker en/of afhankelijk van opdrachten en u wilt daar geen langlopende verplichting tegenover zetten. Lease alleen als er werk is, met shortlease kan het!
  • U heeft een bedrijf en neemt een medewerker aan voor bepaalde tijd. Ook hier kan het zeer wenselijk zijn om nog geen langlopende leaseverplichting aan te gaan.

Nooit meer tekort aan mobiliteit en geen stilstand in uw wagenpark!

Shortlease is geschikt voor directe mobiliteit met een onbekende looptijd, vanaf 1 maand. Daarnaast is de prijs voor een shortlease auto lager dan bij een huurauto. De shortlease maandtarieven liggen gemiddeld iets hoger dan van het traditionele leasecontract. Een leasecontract heeft echter een looptijd van 3 tot 5 jaar en dat beperkt aanzienlijk in uw flexibiliteit. U kunt immers niet zomaar af van een leaseauto zonder hier een zeer pittige afkoopsom voor te moeten betalen. Bij shortlease heeft u, net als bij een gewone huurauto, de vrijheid om de auto in te leveren wanneer u dat wilt. 

Hulp nodig? Neem contact op…

Menu